Fagylalt táblák és színkódok a Nyalodánál.

Idén több tábla típust vezetünk be az egyszerűbb és gyorsabb választás érdekében.

Színekkel jelöljük a különböző fagylalt típusokat.

Sárga : Tradícionális fagylalt, tejjel és tejszínnel készítve, főzési eljárással.

Lila : Gyümölcs fagylaltok, idén minden gyümölcs fagylaltunk tejmentes. Azokat a gyümölcsöket amiknek a tábláján 100% gyümölcs olvasható azok ízfokozó, színezék és aroma mentesek. Csak és kizárólag valódi gyümölcsből lehetőségeink szerint magyar termelőktől !

Mivel a fagylalt színét és ízét is a gyümölcs adja így ízben és színben is vátozik a fagylaltunk attól függően milyen gyümölcshöz jutottunk hozzá.

Szürke: ” Mentes” fagylaltjaink jelölése. Évek óta folyamatosan tesztelünk, számolunk és tesztelünk, hogy minél jobb értékekkel minél teljesebb tej- és cukormentes fagylaltot tudjunk készíteni.

Maltitolt és eritritolt használunk édesítőként amiről ( és más édesítőkről is a cukorbetegség témájával karöltve ) egy másik cikkünkben fogunk részletesen írni . Amit most is és a táblákon is hangsúlyozunk : nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású !!! A nagyobb mennyiség attól is függ, hogy mennyire van hozzá szokva a szervezetünk.

Piros : Ezek különleges, limitált, vagy az alapanyag beszerzésének ára miatt drágább árfekvésű fagylaltok lesznek. ( pl : pisztácia )

http://www.nyaloda.hu