Valóban varázsital lenne ?

Maté tea,

  • Ami fiatalítaná a bőrt?
  • Javítaná az állóképességet és a koncentrációt?       
  • Segítene a fogyásban?
  • Csökkentené a daganatok kialakulásának kockázatát?

Igen,

de ettől még nem lesz varázsital…

Dél-amerikai ital, a maté cserje leveleiből főzött tea, amit hidegen és melegen is lehet fogyasztani.

Tradicionálisan lopótökből faragott (mate) lyukacsos szívószállal (bombilla) isszák, lévén a füvet nem szűrik le, benne marad a tökben és háromszor, négyszer is újra fel lehet önteni vízzel ugyan azt a teafüvet, jellegzetes intenzív ízét csak ez után veszíti el.

Miért segít az öregedés ellen?

Mert antioxidánsokban gazdag! A maté tea az igen magas antioxidánstartalom miatt erős immunerősítő. Lassíthatja az öregedést, akadályozhatja a rák több típusának kialakulását, illetve segít a stressz és az álmatlanság visszaszorításában.

A, C, E, B1, B2, B3, B5 vitaminok, illetve kalcium, vas, szelén, kálium, magnézium, foszfor és a cink, amelyek szintén nagy mennyiségbentalálhatók meg a matéban.

Miért segít a koncentrációban?

Mert 0,3-1,5 százalék koffeint, 4-10 százalék kaffetannint tartalmaz és  a benne található ásványi anyagok, vitaminok, antioxidánsok, aminosavak és polifenolok kiegyensúlyozzák a koffein élénkítő hatását. Fogyasztói növekvő mentális energiáról, és növekvő összpontosító képességről számolnak be.

Fogyásban ?

Segíti az emésztést, fokozza az epe és más emésztőnedvek termelését, ösztönzi a béltartalom hatékony ürítését.

Ha a fogyasztását mozgással is párosítjuk akkor amellett, hogy javítja az anyagcserét, támogatja az intenzívebb kalóriaégetést. Ez összességében hozzájárul az ideális testsúly fenntartásához.

Varázsital lenne ?

Dehogy. Csak egy tea! Ahogy sok más fontos, a természetben fellelhető tápanyag is hasonló jótékony hatással van a szervezetünkre. A kérdés csak az, hogy miért felejtjük el ezeket fogyasztani?